2019-06-14 07:00Pressmeddelande

Vinnarna korade i fototävlingen #MinaKvarter

null

Vinnare i kategorin mångfald är Maribel Sanguinetti Aguilar

Där styrka möter mjukhet – har fotografen skapat ett kontrastrikt, kreativt porträtt av en super-hero med blommor i sitt hår som symboliserar vikten av att värna om vår mångfald.

Hon har blommor i sitt hår. Foto: Maribel Sanguinetti Aguilar

Vinnare i kategorin jämlikhet är Saber Ibrahim

Med ett fotografi i rörelse har fotografen tagit en bild som väcker nyfikenhet och som ställer frågor, som andas lek och allvar, laganda och individualism, men som framförallt genomsyras av jämlikhet.

Jämlikhet på skolgården. Alla ska vara med. Foto: Saber Ibrahim

Vinnare i kategorin klimat är Imran Mohamoud

Vad gör vi med vår jord? Med en välkomponerad, ödesmättad bild som illustrerar klimatkris och miljöförstöring bidrar fotografen med ett kraftfullt inlägg i debatten om vår gemensamma framtid.

Sluta kasta skräp på marken. Foto: Imran Mohamoud

Vinnare i kategorin miljö är Jesper Isaksson

Med teknisk genialitet och med skapande reflektion förmedlar fotografen en känsla av mystik och romantik. Motivet är tidlöst, välkomponerat och speglar känslan av hoppfullhet och framtidstro.

Reflektion. Foto: Jesper Isaksson

Vinnare av juryns specialpris är Samin Ali

För att uppmärksamma en talang med osvikligt sinne för fotografi som konstform vill juryn med sitt specialpris lyfta fram en fotograf som med bilder från såväl stad som natur och med känsla för bildens ljus, komposition och rörelse, tagit avbildandet av Järva och MinaKvarter till nya höjder.

Ett träd som blir glad av solen. Solljus är bra för träd och växter! Foto: Samin Ali

Den 14 juni kl 14:30 sker prisutdelningen på Järvaveckans stora scen då vinnarna får ta emot diplom och priset, en Selphy wifi-skrivare från Canon. Samtliga ungdomar som har skickat in bidrag till tävlingen är välkomna till MinaKvarter-tältet den 14 juni på Järvaveckan. 

Om MinaKvarter

Stockholm Science Citymed partners arrangerar under våren 2019 fototävlingen #MinaKvarter på Instagram. Målet är att lyfta fram den talang, nyfikenhet och kreativitet som finns i bostadsområden med stor potential att bidra till Sveriges framtid. Initiativet syftar till att öka intresset för teknik och vetenskap hos ungdomar och därigenom öka mångfalden inom högre utbildning. Under 2019 är tävlingen öppen för unga i Järvaområdet i Stockholm, det vill säga Akalla, Husby, Kista, Hjulsta, Tensta och Rinkeby.

Bakom initiativet står Stockholm Science City, Kista Science City, Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet tillsammans med Vetenskapens Hus, My Dream Now, The Global Village, TechTensta, Fryshuset och Canon.

Läs mer om #MinaKvarter på www.minakvarter.info.

Kontaktperson:
Anna Frejd, Stockholm Science City
E-post: anna.frejd@ssci.se
Telefon: 0705-39 00 79


Om Stockholm Science City Foundation


Kontaktpersoner

Ylva Williams
VD
Ylva Williams
Filippa Kull
Affärsutvecklingschef
Filippa Kull