2016-03-23 08:00Pressmeddelande

Samsung i samarbete med H2 Health Hub

null

Samsung blir första industripartner i H2 Health Hub för att tillsammans med små innovativa företag, Stockholms läns landsting och andra aktörer utveckla framtidens lösningar inom health tech.

H2 är en nyöppnad co-working miljö i Stockholm för entreprenörer och startups inom health tech, ett begrepp som samlar områden som mHealth, e-hälsa, telemedicin, wearables, gamification m.m. Det är en naturlig mötesplats för start-ups, stora företag, investerare, vårdgivare och beslutsfattare för att tillsammans arbeta för att göra digitala lösningar tillgängliga för vård, omsorg och konsumenter.

”Att kunna dela arbetsmiljö med andra motiverade personer som har samma utmaningar är ett fantastiskt sätt att dra nytta av varandras kunskaper och erfarenheter för att snabbare kunna växla upp sin verksamhet”, säger Paul Beatus, VD och en av grundarna av H2 Health Hub

Ett annat sätt att ännu snabbare öka sitt genomslag för små företag är att samarbeta med stora, globala partners som brett kan sprida de nya teknikerna på den globala marknaden. Det är därför H2 aktivt söker rätt industripartners som ser hälsa som ett viktigt affärssegment och som ser värdet i att samarbeta med små, innovativa företag.

"Därför är vi väldigt glada att Samsung går in som H2s första industripartner. Vi ser fram emot att se många spännande samarbeten växa fram mellan Samsung och våra medlemmar", säger Paul Beatus.

– Med detta långsiktiga engagemang ser Samsung möjlighet att stötta start-ups med stor potential inom segmentet digitala hälsolösningar. Vi ser också ett stort värde i att vara en del i ett starkt team och tillsammans kunna arrangera events och seminarier som på olika sätt samlar kunniga människor i dessa frågor. En given arena för oss, säger Jacob Birkeland, Public Affairs Advisor, Samsung Nordic.

Bakom H2 Health Hub står Stockholm Science City Foundation (SSCi) och Stockholm Innovation and Growth (STING). SSCi:s uppdrag är att skapa bästa möjliga förutsättningar för life science i Stockholm med särskilt fokus på Hagastaden. SSCi arbetar bland annat för bättre samverkan mellan de starka life science och ICT klustren i Stockholm, där health tech är ett självklart område. STING är den ledande företagsinkubatorn i Stockholm och har initierat både SUP46 och THINGS, två andra framgångsrika co-workingmiljöer med fokus på internet och media respektive Internet of Things (IoT).

H2 Health Hub grundades i januari 2016 och har idag medlemmar som Nerve, Werlabs och QuickPosture, och fler är på väg in. H2 ligger på Hälsingegatan 45 i Hagastaden, nära Odenplan och S: t Eriksplan tunnelbanestationer och på 5 minuters promenadavstånd från Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet.

Om du vill veta mer om H2 Health Hub eller ansöka om medlemskap, besök h2sthlm.com, tweeta till @H2Hub, eller ring Paul Beatus 076-256 99 53.


Om Stockholm Science City Foundation

Vi är en handlingskraftig och hjälpsam expertorganisation som underlättar kunskapsutbyten och tillväxt. Vi stärker relationer och ökar samverkan mellan universitet, företag och samhälle för att stödja utvecklingen av Stockholm som en internationellt attraktiv plats för forskning och företagande. Vår ambition är att skapa samhällsnytta och stärka Stockholmregionens konkurrenskraft inom life science. Genom att bygga på den breda kunskapsbas, talang och kreativitet som finns i regionen skapar vi meningsfulla relationer och värdeskapande samarbetsmöjligheter. Därigenom bidrar vi till samhällsutveckling och skapandet av lösningar som kommer samhället till nytta.


Kontaktpersoner

Ylva Williams
VD
Ylva Williams
Filippa Kull
Affärsutvecklingschef
Filippa Kull