2014-05-07 08:00Pressmeddelande

Hälsa möter hack i tävling om framtidens hälsoinnovationer

På fredag går startskottet för Health Hack Academy – en unik satsning för alla som vill vara med och förbättra framtidens vård. Health Hack Academy är mötesplatsen för de som kan vården – patienter och vårdanställda – och de som kan framtidens digitala hälsolösningar – designers, kodknackare, apputvecklare och teknikentusiaster. Här möts behoven och idéerna och blir till nya revolutionerande lösningar inom digital hälsa.

Att anordna ett hackathon har visat sig vara ett effektivt sätt att hitta nya, innovativa lösningar på identifierade utmaningar. Health Hack Academy är ett innovationsprogram för nya verktyg inom digital hälsa. Kick off sker nu på fredag i Stockholm och då får deltagarna lära sig mer om framtidens hälsoutmaningar och träffa de företag och organisationer som sitter på utmaningar att lösa.

- I programmet ingår fredagens kick-off och ett 48-timmars hackathon. Du har även chansen att vara med på ytterligare två workshops som syftar till att utveckla din idé, produkt eller tjänst. Finalisterna får vi sedan se visa sina resultat på Digital Health Days som går av stapeln den 25-26 augusti, säger Nima Jokilaakso, projektledare för Digital Health Days på Stockholmsmässan.

Under 48 timmar i maj kommer forskare, patienter och vårdpersonal och andra med medicinsk bakgrund möta entreprenörer, programmerare, designers och affärsutvecklare för att tävla om en finalplats i Health Hack Academy och en plats på scen under den internationella konferensen Digital Health Days i augusti. Entreprenörer med goda idéer inom digitala verktyg för hälsa är grunden för Health Hack Academy, men för att idéer ska lyfta är kunnande inom användarvänlig design nödvändig. Deltagarna får därför tillgång till kunskap inom användarcentrerad design, under en workshop ledd av Veryday - ett av världens ledande designföretag med över 40 års erfarenhet av designprojekt inom hälsosektorn. 

- Genom lång erfarenhet från hälsosektorn har vi lärt oss att nyckeln till lyckade innovationer på hälsoområdet är mycket god förståelse för såväl patienten som vårdgivaren. Men vi märker också hur extremt kreativa och kompetenta människor är på att tänka kring nya lösningar, bara de får en chans att utveckla sina tankar, säger Lennart Andersson, designstrateg på Veryday.


För mer information kontakta:

Lennart Andersson, Veryday, tel  0733-611 258

Nima Jokilaakso, Stockholmsmässan, tel 070-789 44 50

Paul Beatus, Stockholm Science City Foundation, tel 076-256 99 53


Om Stockholm Science City Foundation

Vi är en handlingskraftig och hjälpsam expertorganisation som underlättar kunskapsutbyten och tillväxt. Vi stärker relationer och ökar samverkan mellan universitet, företag och samhälle för att stödja utvecklingen av Stockholm som en internationellt attraktiv plats för forskning och företagande. Vår ambition är att skapa samhällsnytta och stärka Stockholmregionens konkurrenskraft inom life science. Genom att bygga på den breda kunskapsbas, talang och kreativitet som finns i regionen skapar vi meningsfulla relationer och värdeskapande samarbetsmöjligheter. Därigenom bidrar vi till samhällsutveckling och skapandet av lösningar som kommer samhället till nytta.


Kontaktpersoner

Ylva Williams
VD
Ylva Williams
Filippa Kull
Affärsutvecklingschef
Filippa Kull