2014-08-19 10:37Pressmeddelande

Bättre vård tack vare nya digitala stöd - världen samlas på Digital Health Days

null

En app som påminner när det är dags att borsta tänderna, släppa ut katten eller hämta posten. Ett digitalt minnespussel som man kan lösa tillsammans med familjen, även om de befinner sig på andra sidan stan. Ett system av sensorer som gör det möjligt att upptäcka om någon ramlat och blivit liggande på golvet.

Det är tre av de nya uppfinningar som presenteras på Digital Health Days, en tvådagars konferens med fokus på hur landvinningar inom IT kan förbättra framtidens vård och omsorg, som öppnar måndagen den 25 augusti på Stockholmsmässan.

Just de här tre är alla inriktade på att göra det möjligt för dementa att bo hemma längre, men på konferensen finns även programpunkter som fokuserar på läkemedelsutveckling, robotar i sjukvården, patientinteraktion och mycket annat.

- Nu börjar alla bitar falla på plats och vi ser verkligen fram emot att öppna på måndag, säger Nima Jokilaakso på Stockholmsmässan som är projektledare för Digital Health Days.

Flera hundra deltagare har redan anmält sig för att lyssna på talare från världen över, bland andra Paul Grundy från IBM och "e-patienten" Dave deBronkart. Ett antal företag kommer att hålla presentationer - allt från små start-ups till mer väletablerade bolag - och det blir också ett antal workshops om framtiden inom digital hälsa.

- Det känns jätteroligt att vi fått ihop en så tung talarlista i år. Stockholm har en stark ställning i gränssnittet mellan hälsovård och IT, och att vi nu håller Digital Health Days här för andra gången stärker den positionen ytterligare, säger Nima Jokilaakso.

Mer information om konferensen finns på digitalhealthdays.seOm Stockholm Science City Foundation

Vi är en handlingskraftig och hjälpsam expertorganisation som underlättar kunskapsutbyten och tillväxt. Vi stärker relationer och ökar samverkan mellan universitet, företag och samhälle för att stödja utvecklingen av Stockholm som en internationellt attraktiv plats för forskning och företagande. Vår ambition är att skapa samhällsnytta och stärka Stockholmregionens konkurrenskraft inom life science. Genom att bygga på den breda kunskapsbas, talang och kreativitet som finns i regionen skapar vi meningsfulla relationer och värdeskapande samarbetsmöjligheter. Därigenom bidrar vi till samhällsutveckling och skapandet av lösningar som kommer samhället till nytta.


Kontaktpersoner

Ylva Williams
VD
Ylva Williams
Filippa Kull
Affärsutvecklingschef
Filippa Kull